Heerenhuis Double-U-Seven

Wat maakt het oudste en tevens belangrijkste studentenhuis van Enschede nou zo uniek? Buiten de vele gave verhalen en de sensationele house-burning-party zijn er natuurlijk veel meer factoren die Heerenhuis Double-U-Seven zo uniek maken. Er valt bijvoorbeeld te denken aan:

De Huiswijn

Uiteraard heeft een prominent huis ook zijn eigen huiswijn. Afkomstig uit het Noordoosten van Spanje, waar de heeren van Heerenhuis Double-U-Seven een prachtig zonovergoten wijngaard hebben gevonden dat zich uitstrekt op plateaus van wel 600 tot 900 meter hoogte. De wijn is gemaakt van Garnacha druiven, gerijpt in de warme Spaanse zomerzon. Het is een heerlijke frisse rosé, met aroma's van aarbei en framboos.

Het Dakterras

Het mooiste en tevens meest aangename dakterras, gesitueerd bovenop het karakteristieke pand aan de Wilhelminastraat. Het dakterras is uiteraard een plek waar de heeren graag vertoeven. Er worden in de zomer veelvuldig borrels, barbecues, feesten en andere activiteiten gehouden op het dakterras.

Het Huiswapen

Bij vlagdagen gesitueerd naast de karakteristieke rood-wit-blauwe Nederlandse Vlag. De nestor van Heerenhuis Double-U-Seven ziet er streng op toe dat de logé, danwel HJ, op vlagdagen bij zonsopkomst het wapen uithangt en deze bij zonsondergang weer netjes naar binnen brengt. Hierbij wordt hij trouw bijgestaan door oud-bewoner @vlagprotocol.

Actieve oud-bewoners

De bewoner van Heerenhuis Double-U-Seven is niet alleen bewoner tijdens zijn studententijd. Lidmaatschap van het illustere en zeer selectieve gezelschap is voor het leeven. Onvoorwaardelijke vriendschappen tussen bewoners doen oud-bewoners dikwijls terugkeren naar het karakteristieke pand. Het is niet zelden dat vrijwel alle oud-bewoners de Heeren van Heerenhuis Double-U-Seven tijdens hét jaarlijks terugkerende Heerenhuis Double-U-Seven Huisweekend met een bezoek vereren. Niet gek ook, daar er kosten noch moeite gespaard worden voor dit weekend; enorme landhuizen, een overvloed aan drank, voedsel, gezelligheid en jonge dames weten de sfeer er altijd goed in te houden.